Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΑΠΟΨΗ...
Επιχειρώντας  να επικαιροποιήσω  τη δήλωση  του σημερινού πρωθυπουργού απο το μακρινό 2014 ότι ο Συριζα ως κυβέρνηση θα βαράει το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουνε και προσπαθώντας να τη συνδέσω με τις ημέρες των Θείων Παθών που διανύουμε, σκέφτηκα  να δημιουργήσω μια παρομοίωση. 
Οι αγορές σαν Ηρωδιάδα ζητούν απο τους θεσμούς (Κομισιον,ΕΚΤ,ΔΝΤ) σε ρόλο Ηρώδη να απαιτήσουν απο τον Τσίπρα σε ρόλο Σαλώμης  να χορέψει όχι με νταούλια και ζουρνάδες αλλά το χόρο των 7 πέπλων,  όπως η Σαλώμη, η σαγηνευτική, με σκοπό να λάβουν όλοι οι παραπάνω τις κεφαλές των Ελλήνων και των Ελληνίδων επι πίνακι. 
Δεν ξέρω αν τα κατάφερα, αλλά ήθελα  να την αποτυπώσω στο χαρτί. Με επηρέασε  και η  χιλιοπαιγμένη σειρα του Φρανκο Τζεφιρέλι.
Διανύουμε κι εμείς ως λαός περίπου μια δεκαετία τα δικά μας Πάθη.  Θεία μπορεί να μην είναι, αλλά βαραίνουν όλο και περισσότερο κάθε χρόνο, τόσο που μπορεί κανείς   να πει ότι στο τέλος θα γίνουμε έθνος οσιομαρτύρων μια που τελειωμό δε φαίνεται να έχουν.
Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, αν και άθεος, καλή Ανάσταση να έχεις! 
Πρόσεχε όμως αυτά που σου ζητούν να κάνεις σε βάρος των πολιτών της χώρας που κυβερνάς. Κυβερνήτες  με λαο εξαντλημένο απο τα βαρη ή καθόλου λαο, πόσο ελκυστικό θα είναι να είναι κυβερνήτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου