Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 / 3
ΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ
                Ντουνιάπιλεν εναντίον  Κωταϊδη  και ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 ‘’ Δεν τηρήθηκαν οι συμφωνίες’’
Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε στο «Χ»  ο δημοτικός  σύμβουλος Φιλίππων Μιχάλης Ντουνιάπιλεν, σχετικά με τις διαδικασίες ανάδειξης του  υποψηφίου  που θα λάβει το χρίσμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2006 στο Δήμο Φιλίππων. Έκανε λόγο για συμφωνίες που δεν τηρήθηκαν μεταξύ αυτού και του σημερινού Δημάρχου Λευτέρη Κωταϊδη, καθώς και διαδικασίες του τοπικού ΠΑ.ΣΟ.Κ. που προχωρούν ερήμην του.
    Αλλά ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Η τελική αξιολόγηση των κατά τόπους δημοτικών οργανώσεων και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,  για τους υποψήφιους Δημάρχους που θα στηριχθούν από το κόμμα στις εκλογές του 2006, αναμένεται να γίνει αύριο.
    Πιο συγκεκριμένα, αύριο το πρωί συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή στα γραφεία του κόμματος, ώστε να εξετάσει και να αξιολογήσει τις υποψηφιότητες για τους Δήμους  Καβάλας, Ελευθερούπολης,  Φιλίππων, Πιερέων. Για το ποιος θα  λάβει τελικά το χρίσμα, τον λόγο θα έχει στη συνέχεια  η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ενώ για το Δήμο Καβάλας οι τελικές αποφάσεις αναμένονται από την κεντρική εκλογική επιτροπή του κόμματος εξ Αθηνών.
    Και αν για τις περισσότερες υποψηφιότητες, έχουμε ξαναγράψει, σήμερα  έχουμε κάποια νέα όσον αφορά τις εξελίξεις στο Δήμο Φιλίππων.
    Αυτά έχουν να κάνουν με το κομματικό δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Δήμο Φιλίππων, ώστε να προχωρήσει η αξιολόγηση των «έργων και ημερών» του σημερινού Δημάρχου Λευτέρη Κωταϊδη.
    Εκεί λοιπόν συμμετείχαν εκπρόσωποι της διοίκησης του Δήμου, δηλαδή της παράταξης του κ. Κωταϊδη,  η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Επιτροπής του κόμματος  Γιώτα Τσαρδακλή, ο συντονιστής της  Ν.Ε.  Θανάσης Μπαμπαλίδης, η γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης  ΠΑΣΟΚ Φιλίππων Αναστασία Ποιμενίδου, κ.α.
    Σε αυτό το συμβούλιο έγινε απολογισμός του έργου του κ. Κωταϊδη στο Δήμο Φιλίππων, καθώς επίσης τέθηκε  και ο μελλοντικός σχεδιασμός ανάπτυξης του τόπου. Ο κ. Κωταϊδης  αναγνώρισε τα όσα παράπονα του γνωστοποιήθηκαν  δείχνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την επίλυσή τους . Η δε πρώτη αξιολόγηση του ώστε να λάβει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και στις επόμενες εκλογές, αναμένεται να γίνει στην αυριανή σύσκεψη.
    Τα παράπονα που δέχθηκε σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αφορούσαν διάφορα προβλήματα με τα τιμολόγια άρδευσης όπου δεν υπάρχει σύστημα μηχανογράφησης τους και αρκετοί δημότες υποστηρίζουν ότι δεν ξέρουν τι πληρώνουν, ή για τη συμπεριφορά δημοτικών υπαλλήλων και δημοτικών συμβούλων προς τους δημότες, κ.α.
    Άλλες πληροφορίες ανέφεραν πως σχολιάστηκε η απουσία του δημοτικού συμβούλου  Μιχάλη Ντουνιάπιλεν από το δημοτικό κομματικό συμβούλιο, ο οποίος δεν παρέστη  σε αυτό, αν και είναι γνωστή η επιθυμία του να λάβει αυτός το χρίσμα του κόμματος στις επόμενες εκλογές.
    ‘’ Όταν διεκδικείς κάτι, δεν είσαι απών από τέτοια συμβούλια’’, ήταν μια από τις εντυπώσεις  που ακούστηκαν από κάποια πλευρά.
    Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ.Ντουνιάπιλεν,  δήλωσε κατηγορηματικά πως ‘’δεν με κάλεσαν να παραστώ σε αυτό και ερήμην μου προχωρούν οι διαδικασίες’’.
    Μάλιστα δήλωσε επιπλέον πως ‘’δυστυχώς, τα κόμματα δε διοικούνται αλλά καθοδηγούνται… Πριν από δεκαπέντε ημέρες περίπου υπήρξε συνάντηση μεταξύ εμού, του κ. Κωταϊδη και του κ. Μπαμπαλίδη όπου συζητήθηκε η καθυστέρηση των  διαδικασιών για την ανάδειξη του υποψηφίου που θα λάβει το χρίσμα στο Δήμο Φιλίππων. Και αυτό ώστε να καταλήξουμε κάπου και δη στην τήρηση προηγούμενων συμφωνιών… Όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά οι διαδικασίες προχώρησαν χωρίς να με ενημερώσουν. Στις τελευταίες εκλογές του 2002, είχε υπάρξει συμφωνία με την παράταξη του κ. Κωταϊδη να προχωρήσει αυτός με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά να το παραχωρήσει στη δική μου παράταξη στις εκλογές του 2006. Οι συμφωνίες δεν τηρήθηκαν. Με κορόιδεψαν  και εγώ δεν μπορώ παρά να σταθώ απέναντι στον κ. Κωταϊδη  πάλι στις εκλογές του 2006. Δε θα παραιτηθώ και θα κρίνει ο κόσμος ποιο είναι το σωστό…’’.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Μ.Θ.










ΤΕΤΑΡΤΗ  14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘’ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ’’
Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Δήμου Φιλίππων
Απάντηση σε δημοσίευμα
                Κύριε Διευθυντά,
σε απάντηση   της τοποθέτησης του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Φιλίππων, Μιχάλη Ντουνιάπιλεν, στο τεύχος της εφημερίδας σας του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου 2005 σχετικά με το αν ειδοποιήθηκε να παραβρίσκεται στο κομματικό δημοτικό συμβούλιο της 5ης Δεκεμβρίου 2005, με θέμα τον απολογισμό του έργου του εν ενεργεία Δημάρχου κ. Λευτέρη Κωταϊδη και τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων, δηλώνω υπεύθυνα και κατηγορηματικά ως γραμματέας ότι ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από εμένα την ίδια όπως και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, των δυο παρατάξεων καθώς και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοτικής Οργάνωσης του Δήμου Φιλίππων, όπως ακριβώς προβλεπόταν και οριζόταν από την εγκύκλιο που έχει σταλθεί σε όλες τις Δ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Για τις αναφορές που κάνει ο κ. Ντουνιάπιλεν σχετικά με τις συνεννοήσεις  και τις συμφωνίες  πρόσφατες και παλαιότερες, που έγιναν με πρόσωπα που αναφέρει, δηλώνω επίσης υπεύθυνα και κατηγορηματικά ότι δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα, δεν ήμουνα παρούσα σε καμία συνάντηση για να έχω προσωπική άποψη και άρα δεν μου επιτρέπει η συνείδησή μου να σχολιάσω.
Ελπίζω στο μέλλον όλες οι δυσαρέσκειες  και οι διαφωνίες να κατατίθενται στα αρμόδια όργανα του κόμματος, που δεν είναι διορισθέντα αλλά εκλεγμένα από τη βάση του κόμματος, μέλη και φίλους, και οποιοδήποτε πρόβλημα να επιλύεται μέσα από τις κομματικές διαδικασίες, όπως αυτές ορίζονται σε κεντρικό επίπεδο και καλύπτουν το κόμμα πανελλαδικά και όχι μέσα  από καθ όλα αξιοσέβαστα έντυπα, όπως η εφημερίδα Χρονόμετρο.
                                                                                                Με εκτίμηση,
Η Γραμματέας της Δημ. Οργάνωσης
ΠΑΣΟΚ Δήμου Φιλίππων
ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου