Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΛΥΣΗ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ…                                                                                     Απρίλιος 2001
                                  ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ;
    Την Παρασκευή  6 Απριλίου του τρέχοντος έτους  και ώρα 11 π.μ. έγινε τελικά η παράδοση  του αναψυκτηρίου  στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων από τον προηγούμενο ενοικιαστή, τον κ.Χατζηαποστολίδη  Θεόδωρο, στην εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε., στην οποία ο Ε.Ο.Τ. έχει αναθέσει την ευθύνη εκμίσθωσης του χώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ήδη επιδοθεί στον κ. Χατζηαποστολίδη μέσω δικαστικού κλητήρα η απόφαση της εταιρείας.
                                                ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
    Στη συνέντευξη, που μας παραχώρησε  ο κ. Τερζενίδης Κώστας, πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τουρισμού Αν. Μακεδονίας-Θράκης και πρόσφατα αποσπασθείς στο τμήμα Καβάλας-Θάσου, δήλωσε πως ο κ. Χατζηαποστολίδης είχε εξαετή σύμβαση μίσθωσης με δικαίωμα ανανέωσης γιατί προστατευόταν από τον εμπορικό νόμο. ‘’Απ ό, τι  φάνηκε όμως’’ , όπως μας λέει ο κ. Τερζενίδης, ‘’ δεν  επιθυμούσε να κάνει ανανέωση και κρίνοντας αντιοικονομική την εκμετάλλευση του αναψυκτηρίου σταμάτησε τη λειτουργία του με αποτέλεσμα ο χώρος αυτός να υπολειτουργεί.’’
    Σύμφωνα με τον προϊστάμενο,  πριν γίνει μεταβίβαση της περιουσίας στον Ε.Ο.Τ., συστάθηκε μια επιτροπή στην Αθήνα, η οποία  ήρθε να παραλάβει το μίσθιο, τον χώρο,  πράγμα που δεν έγινε γιατί, όπως ισχυριζόταν ο κ. Χατζηαποστολίδης, δεν του δόθηκε η ανάλογη προθεσμία για να παραδώσει το μίσθιο, όπως οριζόταν από τη σύμβαση του.
    Ωστόσο,  στο διάστημα αυτό, έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες τόσο των επισκεπτών όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι ο χώρος σταδιακά υποβαθμίζεται.
    ‘’Αυτό που είχαμε προτείνει εμείς’’, τόνισε ο κ. Τερζενίδης, ‘’για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου ήταν να γίνει μερική εκμετάλλευση από τον δήμο Φιλίππων, βασικά να καθαρίζει τον περιβάλλοντα χώρο με τη συναίνεση του κ. Χατζηαποστολίδη. Τελικά δε βρέθηκε μια φόρμουλα μεταξύ τους και η ιδέα εγκαταλείφθηκε.’’
                                                ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
    Από τη στιγμή που μεταβιβάστηκε στον Ε.Ο.Τ. το αναψυκτήριο μετά τη λήξη της μίσθωσης, η εταιρεία  Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. στην οποία, όπως προείπαμε, έχει περιέλθει η διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ε.Ο.Τ. , προχώρησε στη διαδικασία του εξώδικου, που στη συνέχεια σταμάτησε γιατί τελικά ο ενοικιαστής αποδέχτηκε να παραδώσει τον χώρο  στην εταιρεία. Έχει συγκροτηθεί ήδη μια επιτροπή η οποία παραβρέθηκε στον χώρο στις 6 Απριλίου για την παράδοση του μισθίου από τον κ. Χατζηαποστολίδη.
                                                ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την κ. Πέτσα, μέλος της διοίκησης της ανωνύμου εταιρείας Ε.Τ.Α. , που  εδρεύει  στην  Αθήνα , μάς δήλωσε πως αρκετοί είναι αυτοί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να ενοικιάσουν τον χώρο, μεταξύ αυτών και ο δήμος Φιλίππων, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιός θα είναι ο τελικός μισθωτής.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ
Απρίλιος 2001
                          Θόδωρος  Χατζηαποστολίδης : ‘’ Έχω υποστεί απίστευτες ταλαιπωρίες…’’
    Στα δικαστήρια φαίνεται ότι θα λύσουν τις όποιες διαφορές τους χωρίζουν Ε.Ο.Τ. και  Χατζηαποστολίδης, μετά το εξώδικο που έχει σταλεί στον τελευταίο.
    Όλα αυτά όμως δεν είναι τίποτε άλλο παρά το ‘’κερασάκι στην τούρτα’’ και η τελευταία πράξη του δράματος. Αγανακτισμένος και οργισμένος εμφανίζεται ο κ. Χατζηαποστολίδης από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε όλα αυτά τα χρόνια από τον Ε.Ο.Τ.  και την γραφειοκρατία που ‘’βασιλεύει’’ στις τάξεις του.
     Ο ίδιος  μας είπε μεταξύ άλλων : ‘’ Ποτέ δεν αρνήθηκα να παραδώσω το αναψυκτήριο, απλά ζήτησα μια προθεσμία μερικών ημερών, σύμφωνα και με το συμβόλαιο, που έχω υπογράψει. Παρόλο  που τους ζήτησα να μου δώσουν την προθεσμία αυτή, έγινε ακριβώς το αντίθετο.  Η επιτροπή του Ε.Ο.Τ. με επισκέφτηκε σχεδόν απροειδοποίητα και διαφωνήσαμε σε αρκετά ζητήματα. Φεύγοντας μου είπαν ότι θα εξετάσουν τις όποιες διαφωνίες μου και θα επανέλθουν. Από τότε πέρασε ενάμισης χρόνος και ακόμα περιμένω  να μου δώσουν εξηγήσεις. Πρόσφατα, μετά και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά του  δήμου  τους στείλαμε ένα έγγραφο με το οποίο κυριολεκτικά τους  παρακαλούσαμε να έρθουν και να λύσουμε τις όποιες διαφορές. Στην απάντηση που μας στείλανε, μας ζητούσανε να ορίσουμε εμείς ακριβή ημερομηνία.(!) Όλη αυτή την γραφειοκρατία την συναντούσα μπροστά μου και τα προηγούμενα χρόνια. Τους  έστελνα επιστολές για θέματα του αναψυκτηρίου και μου απαντούσαν μετά από 18 μήνες, αναγκαζόμουν να κατεβαίνω στην Αθήνα και αναζητούσα τους αρμοδίους που πολλές φορές ούτε καν συναντούσα. Όλα αυτά όμως ο κόσμος δεν τα γνωρίζει και πολλοί πιστεύουν  ότι αρνούμαι να παραδώσω τον χώρο. Ουδέποτε αρνήθηκα και βλέπω θετικά την ανάμειξη  του δήμου. Έχω συναντηθεί με τον δήμαρχο Φιλίππων και του έχω τονίσει επανειλημμένως ότι δεν έχω καμιά αντίρρηση να αναλάβει τη διαχείριση του χώρου. Έχω υποστεί απίστευτες ταλαιπωρίες όλα αυτά τα χρόνια σε σημείο μάλιστα να απορώ για τους λόγους ύπαρξης ενός Οργανισμού Τουρισμού, που όχι μόνο δεν με βοήθησε αλλά μου έφραξε το δρόμο με συνεχή εμπόδια. Ποιός ευθύνεται λοιπόν για την υπάρχουσα κατάσταση; Εγώ που περιμένω επι ενάμιση χρόνο μια απάντηση  ή αυτοί που αρνούνται  να μου δώσουν εξηγήσεις και απαντούν με εξώδικα; (Η συνέντευξη δόθηκε λίγες μέρες πριν την παράδοση του χώρου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου