Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΟΥ
ΦΙΛΙΠΠΩΝ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΑΒΑΛΑΣ
                                                                                                                                14-11-2006
                                                                                                                                Προς Τομέα Γυναικών
                                                Υπ όψιν  κ. Ευθυμίου  Σούλας

                                Αξιότιμες κυρίες του Τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ,
    αφορμή για την πρωτοβουλία μου αυτή να απευθυνθώ προς εσάς είναι η συμπεριφορά συντρόφων μου αντρών στην περιοχή μου έναντι των γυναικών που συμμετέχουν στα όργανα είτε σε επίπεδο δημοτικών οργανώσεων είτε νομαρχιακών επιτροπών και της περιφερειακής επιτροπής.
    Συγκεκριμένα,  θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι ο Δημήτρης Ηλιάδης, μέλος της περιφερειακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αν. Μακεδονίας – Θράκης, σε συνεδρίαση που έλαβε χώρα την 1-11-2006  στα γραφεία της  Νομ. Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Καβάλας χρησιμοποίησε εκφράσεις απαξιωτικές για γυναίκες –μέλη της Ν.Ε. και της Π.Ε. λέγοντας τα εξής: ‘’ Πρέπει να τελειώνουμε με τις γυναίκες’’, άραγε τι να εννοούσε, αναρωτιέμαι και ‘’ δεν θα κάνουμε τα κουνούπια, λιοντάρια’’. Αναρωτιέμαι και πάλι τι να εννοούσε. Φυσικά δε ζήτησα να εξηγήσει αλλά αφήνω σε εσάς να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Δεν είναι πάντως ο μόνος άντρας στο ΠΑΣΟΚ της περιοχής μου που έχει αυτές τις αντιλήψεις για τη γυναικεία παρουσία στα κομματικά όργανα.
    Τέλος σας κάνω γνωστό ότι στις νομαρχιακές εκλογές  του Οκτωβρίου δε βοηθήθηκε καμία γυναίκα από πλευράς ΠΑΣΟΚ να εκλεγεί στο Νομ. Συμβούλιο του Ν. Καβάλας.
    Ως υποψήφια νομαρ. σύμβουλος σας βεβαιώνω ότι πολλές φορές εισέπραξα ειρωνεία και χλευασμό.
    Το κατεστημένο της φαλλοκρατίας στην Καβάλα δεν μπορεί να διανοηθεί τη διεκδίκηση από πλευράς γυναικών θέσεων εξουσίας. Ως προς αυτό  η Ν.Δ. απέδειξε τοπικά ότι είναι πιο ‘’ανοιχτή’’ στις γυναίκες.
                                                                           Με συντροφικούς χαιρετισμούς
                                                                                                Ποιμενίδου Αναστασία

-          Για το site του Τομέα Γυναικών σχετικά με την εξαφάνιση Άλεξ  από την δ.ο. ΠΑΣΟΚ Δ. Φιλίππων υπέγραψαν  8 συντρόφισσες. 13 – 9 – 2006






ΤΟΜΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΑΒΑΛΑΣ
                                                                                                                                ΠΡΟΣ ΤΟΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

                                                                Υπ όψιν κ. Αυγιτίδου
Για τη γραμμή SOS σας αποστέλλουμε τα ονόματα της δικηγόρου και της ψυχολόγου που θα στελεχώσουν την ομάδα SOS  Ν. Καβάλας.
Δικηγόρος – Τάνια Ελευθεριάδου
Ψυχολόγος – Προβατίδου Μαρία
Σε ότι αφορά την κοινωνική λειτουργό είμαστε σε συζήτηση με κάποια κυρία.
Από τον Τομέα Γυναικών η κ. Αυγιτίδου μας ζήτησε να δημιουργήσουμε μια ομάδα επιστημόνων για τη γραμμή SOS που θα αποτελείται από εθελοντές δικηγόρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στους οποίους θα απευθύνονται οι γυναίκες του Ν. Καβάλας.
Ήδη μια γυναίκα από τη Νέα Πέραμο  απευθύνθηκε στη γραμμή SOS  Αθήνας και σύμφωνα με την κ. Αυγιτίδου είπε ότι θα ήθελε να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό της Καβάλας αλλά ο Τομέας μας εδώ δεν έχει τέτοια ομάδα.
Παραδόθηκε με φαξ στην Αθήνα στις 6 – 4- 2006, στον Τομέα Γυναικών.









ΤΟΜΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΑΒΑΛΑΣ
                                                                                                                                ΠΡΟΣ :α) ΤΟΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
                                                                                                                                β) ΤΟΜΕΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ
    Ο Τομέας  Γυναικών της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΑΒΑΛΑΣ επισκέφτηκε την  Παρασκευή  24 – 3 – 2006 τον  Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Παλαιοχωρίου   Δήμου Παγγαίου στο Ν. Καβάλας. Η επίσκεψη συμπεριλαμβανόταν στις δράσεις του Τομέα σχετικά με τις εκδηλώσεις του αφιερώματος  ‘’ Μάρτιος 2006 – Μήνας  Γυναικών’’.
    Πληροφορηθήκαμε από την Πρόεδρο του Συνεταιρισμού, την κ. Βίκυ Τσανάκα, ότι ο Γ.Α.Σ. Παλαιοχωρίου έχει 15 περίπου εγγεγραμμένα μέλη εκ των οποίων μόνο τα 5 είναι ενεργά, ασχολούνται δηλ. με τις εργασίες του Συνεταιρισμού. Το κατάστημα που διατηρούν στο Παλαιοχώρι είναι  με μίσθωμα. Όλα αυτά που πέτυχαν μέχρι σήμερα είναι από δικά τους χρήματα και από το μεράκι τους. Επιδότηση δεν έχουν λάβει ποτέ γιατί δεν  μπορούσαν να διαθέσουν ίδια κεφάλαια. Τα προϊόντα ( γλυκά κουταλιού, τουρσί, ελιές, ζυμαρικά, βουτήματα, πίτες κ.α.) παρασκευάζονται στο κατάστημα και στις οικίες τους. Σε κάποιες εκδηλώσεις του χωριού πωλούν τα προϊόντα τους ώστε να ενισχύουν τα έσοδα τους. Ο τζίρος του Συνεταιρισμού ανέρχεται μηνιαίως στα 3.000 – 4.000 , ποσά που καλύπτουν τα έξοδά τους. Κέρδος για τις ίδιες δεν υπάρχει.
    Το πρόβλημά τους είναι το μειωμένο ενδιαφέρον των γυναικών της περιοχής να συμμετάσχουν. Ξεκίνησαν 28 και έμειναν 15. Δεν έρχονται γιατί δεν αντιμετωπίζουν το Συνεταιρισμό ως δική τους επιχειρηματική δράση αλλά ως εργασία- ρωτούν για μισθό και ένσημα.  Η οικονομική δυσχέρεια είναι ανασταλτικός παράγοντας για πολλές από αυτές.
    Οι νεότερες κοπέλες ενδιαφέρθηκαν επειδή ήταν άνεργες. Όπως μας είπαν, μέσα στον Συνεταιρισμό έμαθαν πράγματα που δεν τα γνώριζαν και επιθυμία τους είναι να μην κλείσει ο Συνεταιρισμός.
    Ο Δήμαρχος, τον οποίο επισκέφτηκαν ,τους δήλωσε πως αδυνατεί να συνδράμει την προσπάθεια τους. Κομματισμός στο Συνεταιρισμό δεν υπήρχε ποτέ, όμως επειδή για τις γυναίκες ενδιαφέρθηκε ο προηγούμενος Δήμαρχος, ο νυν αρχικά δεν στήριζε τις προσπάθειές τους. Οι δήμοι είπαν πρέπει να βοηθούν τέτοιες πρωτοβουλίες.
    Ένα θετικό στοιχείο είναι ότι η Δασική Υπηρεσία τις έχει παραχωρήσει ένα οικόπεδο σε ορεινή περιοχή του Δήμου Παγγαίου, το οποίο θα μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν δημιουργώντας εκεί ένα εργαστήριο για την παραγωγή των προϊόντων τους.
    Είναι καλό, μας είπαν, να γίνει μια συζήτηση με ειδικούς στο θέμα του Αγροτουρισμού σε τοπικό επίπεδο.                  


Παραδόθηκε με φαξ στον Τομέα Γυναικών και στον Τομέα Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ στις 4-4-2006.

-          Πέμπτη 17-5-2007
Ο Τομέας Γυναικών της  Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καβάλας σε συνεργασία με τον Τομέα Γυναικών της Περιφερειακής Επιτροπής και το Ινστιτούτο  Επιμόρφωσης  διοργάνωσε θεματική ημερίδα με θέμα τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του  και αφορούν την ενότητα ‘’ φροντίδα για το παιδί – υποστήριξη στην οικογένεια’’ σε αίθουσα του ξενοδοχείου Εσπέρια. Εισηγήτρια των θέσεων του ΠΑΣΟΚ ήταν η Έφη Μπέκου.



-          Ως υπεύθυνη στον Τομέα Απασχόλησης               και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ν.Ε.  ήμουν εισηγήτρια σε ενημερωτική συνάντηση των μελών της Ν.Ε. με θέμα την εφαρμογή της οδηγίας  Μπολκενστάιν  στην Ε.Ε. που αφορά την απελευθέρωση της εσωτερικής αγοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πραγματοποιήθηκε στις 18 – 2- 2006 στα γραφεία της Ν.Ε.

-          Ο ίδιος Τομέας  διοργάνωσε με την αρωγή και συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας στον συνεδριακό  χώρο του Ε.Κ.Κ.  εκδήλωση  στις 13 – 5 – 2006 με θέμα την απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και κεντρική ομιλήτρια την Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαίρη Ματσούκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου