Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2001
‘’ Ωραίοι είμαστε, αλλά λίγοι είμαστε…’’
Αποτελέσματα Απογραφής οικισμών Δήμου Φιλίππων
    Κατά 1.152 κατοίκους έχει αυξηθεί ο Δήμος Φιλίππων από την τελευταία απογραφή του 1991. Αναλυτικότερα από 9.647 κατοίκους στην απογραφή του 1991, ο συνολικός πληθυσμός του Δήμου στην πρόσφατη απογραφή του Μαρτίου του 2001 είναι 10.799. Παραθέτουμε παρακάτω τον πίνακα με τα προσωρινά αποτελέσματα απογραφής του πληθυσμού των δημοτικών διαμερισμάτων και οικισμών του Δ.Φ.
Δ.Δ. Κρηνίδων  3.262
Δ.Δ. Αμυγδαλεώνα  1.699
Δ.Δ.  Ζυγού  1.497   και οικισμός των προσφύγων, που ανήκει στο Ζυγό,  με 616 κατοίκους.
Δ.Δ. Φιλίππων  897
Δ.Δ. Κρυονερίου   615
Δ.Δ. Λυδίας  817
Δ.Δ. Πολύστυλου 400  και οι οικισμοί Δάτου με 278 κατοίκους και Μικροχωρίου με 89, που ανήκουν στο Πολύστυλο.
Δ.Δ. Παλαιάς Καβάλας 141
Δ.Δ. Κορυφών  75
Δ.Δ. Λιμνιάς 65 και οι οικισμοί Βουνοχωρίου με 216 κατοίκους και Λυκόστομου με 88, που ανήκουν στη Λιμνιά.
Δ.Δ.  Πολύνερου  29 και ο οικισμός Κρανοχωρίου με 15 κατοίκους, που ανήκει στο Πολύνερο.
    Όσον αφορά τα τελικά αποτελέσματα της απογραφής θα έχουν βγει έως το τέλος του έτους ,που διανύουμε. Από τις πληροφορίες που έχουμε από την Στατιστική Υπηρεσία Καβάλας ο λόγος της καθυστέρησης αυτής για την  ολοκλήρωση της απογραφής είναι ότι έχουν εντοπιστεί πολλά λάθη και παραλήψεις από τους απογραφείς σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κ.Παπαδοπούλου, υπαλλήλου της Σ.Υ. Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο ένας τριτοβάθμιος έλεγχος από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας ( ο πρώτος έλεγχος έγινε από τους απογραφείς ενώ ο δεύτερος  από τους τομεάρχες), για να γίνει κωδικογράφηση επαγγέλματος – σχολή πανεπιστημίου – γεωγραφική κωδικογράφηση – τόπος διαμονής, κ.λπ.
    Η κ.Παπαδοπούλου μας είπε ακόμη πως μέχρι τώρα έχει γίνει ο  έλεγχος  πληρότητας, αν δηλαδή έχουν συμπληρωθεί όλα τα κουτάκια απ όλα τα ερωτήματα, που υπάρχουν στα έντυπα απογραφής, και ο λογικός έλεγχος σε ερωτήματα που σχετίζονται μεταξύ τους, όπως  π.χ. αν αυτός που απογραφόταν ήταν άντρας, δεν μπορούσε να ερωτηθεί αν είχε γονιμότητα.
    Αξίζει να σημειωθεί  ότι στο Ν. Καβάλας για την απογραφή του πληθυσμού πήραν μέρος 2.263 απογραφείς. Λέτε να χρειαζόταν να είναι περισσότεροι για την αποφυγή των λαθών και των  παραλήψεων;
    Τώρα πια, που εκτός του ότι είμαστε ωραίοι, μάθαμε σε γενικές γραμμές και πόσοι είμαστε, ίσως θα έπρεπε αυτοί που εμπνεύστηκαν το συγκεκριμένο διαφημιστικό σποτ, να δημιουργήσουν ένα άλλο εξίσου πετυχημένο σποτ σχετικό με το οξύ δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.  Τι λέτε;
                                                                ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου