Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ                                                            ΠΡΟΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΛΥΔΙΑΣ 12                                                                                            ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΚΡΗΝΙΔΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
640 03
ΤΗΛ. 6945392233
                                                                                                ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19 – 02 – 2010
                                                                ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ,
    Θέλω να διαμαρτυρηθώ για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι καναλάρχες και ραδιοφωνατζήδες έχουν επιλέξει να μας ‘’σερβίρουν’’ το προϊόν που παράγουν, τα μέσα τα οποία διαθέτουν.
    Θεωρώ απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η ελληνική γλώσσα τόσο άσχημα και χυδαία σε πάρα πολλές εκπομπές αλλά και το γυναικείο κορμί και εν γένει η γυναικεία παρουσία στα πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα και απογευματιανάδικα. Στο ‘’σάπιο’’ επιχείρημα ότι, αν δε μας αρέσει ένα πρόγραμμα, μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο άλλο, απαντώ ως εξής: η εναλλαγή σταθμών δε σώνει την κατάσταση! Όπου κι αν γυρίσεις, αντικρίζεις τη βλακεία, την ανηθικότητα, τη σιχαμάρα.
    Κορυφαίος δε ‘’σαχλολόγος’’  της ελληνικής  τηλεόρασης είναι , κατά την άποψή μου,  ο κ. Λάκης Λαζόπουλος,  ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτό που κάνει δεν αφορά τον ίδιο, γιατί ό,τι προβάλλει  στην εκπομπή του δεν το ‘’παράγει’’  ο ίδιος αλλά το υλικό υπάρχει ήδη, είναι εκεί και περιμένει αυτόν να το σταχυολογήσει για να μας το παρουσιάσει με σκοπό να γελάσουμε…! Με αυτά που μας δείχνει ή με τον ίδιο; Τι παριστάνει; Τον Αριστοφάνη;  Ήταν ο Αριστοφάνης πλούσιος από τη σάτιρα; Είχε, άραγε, κότερα  και βίλες; Ας  αφήσουν, επιτέλους, αυτό το ‘’παραμύθι’’ ότι ‘’στήνουν’’ εκπομπές για να περνά καλά την ώρα του ο Έλληνας και να ψυχαγωγείται…! Έχει παραγίνει πια αυτή η κατάσταση. Εκτός από αληθινές βόμβες ένας λαός μπορεί εξίσου να βομβαρδίζεται και από γελοιότητα, φτήνια και πολλή ηλιθιότητα.
    Δελτία ειδήσεων που δεν μπορείς να τα παρακολουθήσεις γιατί είναι πηγή τρομοκράτησης , διόγκωσης επουσιωδών και μείωσης ως και εκμηδένισης σημαντικών για τη ζωή πολλών ανθρώπων γεγονότων.
    Εκπομπές όπως: ‘’ Μεσημεριανό Express’’, ‘’ Δέστε τους’’, ‘’Φώτης και Μαρία’’ αλλά και άλλες, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο αναρωτιέμαι ποιες ανάγκες των καθημερινών ανθρώπων εξυπηρετούν.
    Διαφημίσεις που χρησιμοποιούν δραματικά, ιστορικά γεγονότα για να προωθήσουν τις πωλήσεις και να αυξήσουν τα κέρδη τους ( βλέπε Vodafone) χωρίς καμιά ηθική αναστολή!!!
    Ποιος ελέγχει αυτές τις παρουσίες; Τους επιλέγουν για να προωθούν τη βλακεία; Πως μπορεί να αλλάξει – έστω λίγο – αυτή η κατάσταση; 
    Δε φτάνει που πολλοί από αυτούς τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα λειτουργούν παράνομα, χωρίς άδεια, μας συμπεριφέρονται και ως ‘’φυτά’’!!!

                                                                                Με εκτίμηση
                                                                                ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου